7.26.2555

YouR AFTeRNooN DeLiGHTS aT STaRBuCKS


เห็นโฆษณาเบเกอร์ร่ีเซตใหม่ของ Starbucks ที่กำลังจะเปิดตัวช่วงปลายเดือนนี้แล้วน้ำลายสอทีเดียวเชี ยวค่ะ...แฮ่ะ...แฮ่ะ....

ดิฉันเองก็ห่างเตาอบขนมมานานพอสมควร พอเห็นภาพคัพเค้กน่าตาน่ารับประทานนี้แล้ว นอกจากจะอยากลองลิ้มชิมรสคัพเค้กแสนสวยนี้แล้วดิฉันยังอยากลงครัวอบขนมขึ้นมาทันทีด้วยล่ะค่ะ ^_^

ดูไปดูมา...คัพเค้กทั้งสี่อย่างนี้ ดิฉันก็เคยทำมาแล้วเกือบทั้งหมด (อร่อยมากอีกตะหากนะคะ : D ) มียกเว้นก็แต่ Red Velvet Cupcake เท่านั้นล่ะค่ะที่ดิฉันยังไม่เคยทำ

ดิฉันเคยทำ Lemon Cupcake อร่อยๆ แล้วแต่ไม่เคยโพสต์ลงบล็อค



Mocha Cupcake 


Starbuck VIA Cupcake นี่ก็น่าจะคล้ายๆ กับ Mocha Cupcake ที่ดิฉันก็เคยทำ...หอมกลิ่นกาแฟ VIA และอร่อย....ถูกใจมากๆ ค่ะ ถ้าลองดัดแปลงสูตรซะหน่อยก็คงจะอร่อยแน่นอนเลยค่ะ



Chocolate Cupcake เป็น Cupcake ที่ดิฉันทำบ่อยมากที่สุด และลองทำแล้วหลายสูตร แต่มีอยู่ 2-3 สูตรที่ดิฉันชอบมากๆ เลยล่ะค่ะ


Chocolate Cupcake สูตรเด็ดของ Donna Hey



Chocolate Cupcake with Chocolate Butter Cream Frosting จากสูตร Better Than Sex Cupcake.






ส่วน Red Velvet Cupcake ที่ดิฉันยังไม่เคยทำนั้นดิฉันก็หาสูตรที่คาดว่าน่าจะอร่อยเก็บไว้เหมือนกันนะคะ เพราะเห็น Baker ชาวต่างชาติชอบทำและนำมาโพสต์ในบล็อคกันหลายคน และก็มักจะเห็นในหนังและซีรี่ย์ฝรั่ง รวมทั้งอ่านเจอในแม๊กกาซีนและนิยายแปลอยู่บ่อยๆ ก็เลยคิดว่า Red Velvet Cupcake นี่ก็น่าจะอร่อยอยู่ไม่น้อยเลยทีเดียวล่ะค่ะ


นี่ค่ะ...โฉมหน้า  Red Velvet Cupcake ที่ดิฉันหมายตาไว้ว่าจะลองทำ เป็นสูตร Red Velvet Cupcake in A Jar จาก My Baking Addition ค่ะ

Red Velvet Cupcakes In A Jar



YIELD: 8 servings
PREP TIME: 15 minutes
COOK TIME: 24 minutes

INGREDIENTS:

For the Cupcakes

1 cup cake flour
2 tablespoons unsweetened cocoa powder
1/2 teaspoon kosher salt
2/3 cup vegetable oil
3/4 granulated sugar
1 egg
1 teaspoon pure vanilla extract
2 tablespoons red food coloring
1/2 cup buttermilk
1/2 teaspoon baking soda
3/4 teaspoon white vinegar

For the Cream Cheese Frosting

8 ounces cream cheese, softened to room temperature
3 tablespoons butter, softened to room temperature
1 pound confectioners’ sugar (about 3 ¾ cups), sifted
2 teaspoons clear vanilla extract*

DIRECTIONS:

For the Cupcakes

1. Preheat oven to 350 degrees. Line 12 cupcake wells with paper liners or spray pan with spray with nonstick cooking spray.
2. Sift together cake flour, cocoa powder, and salt.
3. In the bowl of a stand mixer fitted with the whisk attachment, combine oil and sugar until well-blended. Add egg and mix until combined.
4. Turn your mixer down to the lowest speed and add vanilla, then slowly add in the food coloring. Note: If you are using liquid food coloring, it will take about 2 tablespoons of coloring to get a dark red shade. I used about 1 tablespoon of gel dye to achieve the shade in the photographs. Add the dye slowly and color according to your preference.
5. Add flour mixture alternately with buttermilk in two batches; scrape down the side of the bowl. Continue mixing until just combined, taking care not to over mix.
6. Place baking soda in a small dish, stir in vinegar and add to batter with the machine running. Beat for about 10 seconds.
7. Using a medium scoop (about 3 tablespoons), divide batter between the 12 wells, filling each well about 2/3 full of batter. Bake for 20-24 minutes or until a toothpick inserted comes out clean. Be careful not to over bake.

For the Cream Cheese Frosting

1. In a the bowl of a stand mixer fitted with the paddle attachment, cream together cream cheese and butter until well combined.
2. With the mixer on low, gradually add the confectioners’ sugar until thoroughly incorporated and smooth. Add vanilla and mix to combine.

To Assemble in Jars

1. Slice cupcakes horizontally to create layers. Each cupcake will yield 2-3 layers depending on how thick you want your layers to be.
2. Place one cupcake layer into the bottom of your jar, pipe a layer of cream cheese frosting directly onto the cake layer. Repeat the layering process until you reach the top of your jar. If desired, garnish with festive sprinkles or red velvet cake crumbs.


ส่วนผสมต่างๆ หาได้ท่ัวไป...วิธีทำก็ไม่ยาก แต่ดิฉันอาจจะมีเกร็งๆ อยู่บ้างกับการเติมสีแดงถึง 2 ช้อนโต๊ะ!!! ลงในส่วนผสม เพราะดิฉันยังไม่เคยเติมสีผสมอาหารลงในขนมที่ทำเลย จะมีใช้สีผสมอาหารบ้างแค่นิดๆ หน่อยๆ ตอนทำ Frosting Cream เท่านั้นเองน่ะค่ะ

~~~~~~~~~~~~~

สำหรับคอกาแฟสตาร์บัคส์แวะไปชิม cupcake ทั้งสี่รสนี้ได้ประมาณวันที่ 30 กรกฎาคมนี้นะคะ

แล้วก็อย่างที่เห็นในรูปโฆษณาเลยว่า "must try Starbucks VIA Cupcake" ค่ะ



Have a nice cupcake!


ไม่มีความคิดเห็น :

แสดงความคิดเห็น