ดิฉันเว้นวรรคจากการทำขนมไปได้สักพักใหญ่แล้วล่ะค่ะ...ราวเดือนกว่าๆ แน่ะ...ตอนนี้หลายคนก็รอแล้วรอเล่าเฝ้าแต่รอว่าเมื่อไรดิฉันจะทำขนมอร่อยๆ ให้ทานซะทีค่ะ
แหม่...อากาศร้อนแสนร้อน...ขนาดว่านั่งเฉยๆ เหงื่อยังหยดได้อย่างนี้แล้วใครจะไปมีอารมณ์เพลิดเพลินกับการอบขนมกันได้ล่ะ...ขอเวลาบิวล์อารมณ์กันหน่อยซิค่ะ...หุ...หุ...
แต่ดิฉันก็ไม่ได้อยู่เฉยนะคะ ช่วงที่ไม่ได้ enjoy baking นี่...ดิฉันก็ขยันหาสูตรขนมอร่อยๆ และไอเดียในการตกแต่งขนมให้ดูน่าทานไปพลางๆ ด้วยค่ะ และดิฉันก็วางแผนจะเปิดเตาอบอีกครั้งในอีกไม่กี่วันนี้แล้วล่ะค่ะเพราะดิฉันอยากทำขนมเป็นของขวัญวันเกิดให้พี่ชายสุดหล่อน่ะค่ะ : D
เมื่อกี้ดิฉันเพิ่งเจอ banana cupcakes and cream cheese frosting ที่ bread & honey blog...ดูแล้วหน้าตาน่าทานและไอเดียน่ารักมากเลยล่ะค่ะ เห็นแล้วคันไม้คันมืออยากลองทำเร็วๆ เชียวค่ะ...เอ...ต้องหากระถางดินเผากับดอกไม้ดอกโตมาเตรียมไว้ก่อนด้วยซินะ
Ingredients:
1 1/2 cups all-purpose flour
1 cup sugar
1/2 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon salt
2 small bananas
1/4 cup buttermilk
2 eggs
1/4 cup plus 2 tablespoons vegetable oil
1/2 teaspoon vanilla
Cream cheese frosting (recipe follows)
Directions:
Preheat oven to 350 degrees F. Line a cupcake pan with paper liners.
In a large bowl, whisk together flour, sugar, baking powder and salt. With a blender or food processor, blend banana and buttermilk until the banana is broken up (alternately, you can just mash them together well). Combine banana/buttermilk, eggs, vegetable oil, and vanilla. Fold dry mixture into the wet mixture.
Scoop out into cupcake papers. Bake for 20-22 minutes or until toothpick comes out clean
Cream Cheese Frosting: Combine 6 ounces or 3/4 package of cream cheese, 1 teaspoon of vanilla, and a half stick of room temperature butter. Beat until creamy. Gradually add 2 cups of powdered sugar. Add 2-3 more cups until desired consistency is reached. Beat well.
1 1/2 cups all-purpose flour
1 cup sugar
1/2 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon salt
2 small bananas
1/4 cup buttermilk
2 eggs
1/4 cup plus 2 tablespoons vegetable oil
1/2 teaspoon vanilla
Cream cheese frosting (recipe follows)
Directions:
Preheat oven to 350 degrees F. Line a cupcake pan with paper liners.
In a large bowl, whisk together flour, sugar, baking powder and salt. With a blender or food processor, blend banana and buttermilk until the banana is broken up (alternately, you can just mash them together well). Combine banana/buttermilk, eggs, vegetable oil, and vanilla. Fold dry mixture into the wet mixture.
Scoop out into cupcake papers. Bake for 20-22 minutes or until toothpick comes out clean
Cream Cheese Frosting: Combine 6 ounces or 3/4 package of cream cheese, 1 teaspoon of vanilla, and a half stick of room temperature butter. Beat until creamy. Gradually add 2 cups of powdered sugar. Add 2-3 more cups until desired consistency is reached. Beat well.
~~~~~~~~~~~~~
พร้อมเสิร์ฟ....
ยิ่งดูก็ยิ่งอยากทำให้ได้ค่ะ...ไฟท์ติ้ง.... (^.^)V
~~~~~~~~~~~~~~~
ใครหาอุปกรณ์ประกอบความน่าทานได้ก่อนก็ลองทำกันดูก่อนเลยค่ะ ถ้าทำเสร็จแล้วก็เอามาให้ดูกันบ้างนะคะ : D
Have fun!
Have fun!
ไม่มีความคิดเห็น :
แสดงความคิดเห็น