แม้ว่าดิฉันจะห่างเหินจากการอบขนมไประยะหนึ่งเพื่อ....ให้บรรลุวัตถุประสงค์
ในการควบคุมน้ำหนัก แต่ดิฉันก็ยังชื่นชอบและอยากอบขนมอร่อยๆ อยู่นะคะ
ตอนนี้ก็ใกล้เทศกาลแห่งการเฉลิมฉลอง....ท้ังเทศกาลคริสมาสต์และ
เทศกาลปีใหม่เข้าไปทุกทีแล้ว ดิฉันเลยถือโอกาสนี้เริ่มอบขนมหอมๆ
อร่อยๆ และง่ายๆ ตามแบบฉบับของดิฉันซะหน่อยค่ะ
วันนี้ดิฉันเริ่มด้วย Vanilla Cupcake สูตรเด็ดจากร้าน Magnolia's Bakery
ที่ทำง่ายและรสชาดอร่อยที่ดิฉันและหลายๆ คนชอบทานค่ะ
Magnolia's Vanilla Cupcakes
1 1/4 cups all-purpose flour
1 cup (2 sticks) unsalted butter, softened
2 cups sugar
4 large eggs, at room temperature
1 cup milk
1 teaspoon vanilla extract
directions:
Preheat oven to 350 degrees F.
Line 2 (1/2 cup-12 capacity) muffin tins with cupcake papers.
ตอนนี้ก็ใกล้เทศกาลแห่งการเฉลิมฉลอง....ท้ังเทศกาลคริสมาสต์และ
เทศกาลปีใหม่เข้าไปทุกทีแล้ว ดิฉันเลยถือโอกาสนี้เริ่มอบขนมหอมๆ
อร่อยๆ และง่ายๆ ตามแบบฉบับของดิฉันซะหน่อยค่ะ
วันนี้ดิฉันเริ่มด้วย Vanilla Cupcake สูตรเด็ดจากร้าน Magnolia's Bakery
ที่ทำง่ายและรสชาดอร่อยที่ดิฉันและหลายๆ คนชอบทานค่ะ
Magnolia's Vanilla Cupcakes
ingredients:
1 1/2 cups self-rising flour1 1/4 cups all-purpose flour
1 cup (2 sticks) unsalted butter, softened
2 cups sugar
4 large eggs, at room temperature
1 cup milk
1 teaspoon vanilla extract
directions:
Preheat oven to 350 degrees F.
Line 2 (1/2 cup-12 capacity) muffin tins with cupcake papers.
In a small bowl, combine the flours. Set aside.
In a large bowl, on the medium speed of an electric mixer, cream the butter until smooth.
Add the sugar gradually and beat until fluffy, about 3 minutes.
Add the eggs, 1 at a time, beating well after each addition.
Add the dry ingredients in 3 parts, alternating with the milk and vanilla.
With each addition, beat until the ingredients are incorporated but do not over beat.
Using a rubber spatula, scrape down the batter in the bowl to make sure
the ingredients are well blended. Carefully spoon the batter into the cupcake liners,
filling them about 3/4 full. (I would suggest about 1/2 full) Bake for 20 to 25 minutes,
or until a cake tester inserted into the center of the cupcake comes out clean.
Cool the cupcakes in tins for 15 minutes. Remove from the tins
and cool completely on a wire rack before icing.
From Food Network
และแต่งหน้าคัพเค้กด้วย Butter Cream สูตรดั้งเดิมที่ดิฉันใช้เป็นประจำค่ะ
ส่วนผสม Butter Cream
1. เนยสด 175 กรัม
2. น้ำตาลไอซิ่ง 150 กรัม
3. วานิลลา 1/2 ช้อนชา
4. นมสด 3 ช้อนโต๊ะ
In a large bowl, on the medium speed of an electric mixer, cream the butter until smooth.
Add the sugar gradually and beat until fluffy, about 3 minutes.
Add the eggs, 1 at a time, beating well after each addition.
Add the dry ingredients in 3 parts, alternating with the milk and vanilla.
With each addition, beat until the ingredients are incorporated but do not over beat.
Using a rubber spatula, scrape down the batter in the bowl to make sure
the ingredients are well blended. Carefully spoon the batter into the cupcake liners,
filling them about 3/4 full. (I would suggest about 1/2 full) Bake for 20 to 25 minutes,
or until a cake tester inserted into the center of the cupcake comes out clean.
Cool the cupcakes in tins for 15 minutes. Remove from the tins
and cool completely on a wire rack before icing.
From Food Network
และแต่งหน้าคัพเค้กด้วย Butter Cream สูตรดั้งเดิมที่ดิฉันใช้เป็นประจำค่ะ
ส่วนผสม Butter Cream
1. เนยสด 175 กรัม
2. น้ำตาลไอซิ่ง 150 กรัม
3. วานิลลา 1/2 ช้อนชา
4. นมสด 3 ช้อนโต๊ะ
คราวนี้ดิฉันอยากเพิ่ม Topping ให้ Butter Cream ด้วยคาราเมล...
แต่ดิฉันยังทำคาราเมลไม่เป็นเลยใช้คาราเมลซอสที่เป็น Topping สำหรับไอศครีมไปก่อนค่ะ
แต่ดิฉันยังทำคาราเมลไม่เป็นเลยใช้คาราเมลซอสที่เป็น Topping สำหรับไอศครีมไปก่อนค่ะ
ไม่ทราบว่าซอสคาราเมลแบบนี้กับแบบที่เป็น Topping คัพเค้กจะเหมือนกันหรือเปล่านะคะ
หลังจากที่อบคัพเค้กและแต่งหน้าด้วย Butter Cream แล้วดิฉันก็ค่อยๆ ราดซอสคาราเมล
ลงบน Butter Cream .... ดูน่าอร่อยมากขึ้นเชียวค่ะ (・ωー)~☆
คัพเค้กชิ้นนี้เจ้าหมีคุมะจับจองเป็นเจ้าของแล้วนะคะ (●ゝω・)~☆
ดิฉันต้องหัดทำซอสคาราเมลเองบ้างแล้วค่ะ...สูตรซอสคาราเมลที่ดิฉันดูๆ ไว้
เป็นสูตร Home made Salted Caramel ของ Sally ค่ะ
ดิฉันต้องหัดทำซอสคาราเมลเองบ้างแล้วค่ะ...สูตรซอสคาราเมลที่ดิฉันดูๆ ไว้
เป็นสูตร Home made Salted Caramel ของ Sally ค่ะ
" these easy instructions to create sweet salted caramel sauce at home.
Perfect for cakes, cupcakes, cookies, ice cream, cheesecake,
sweet breads and more! "
ดูสูตรและวิธีทำพร้อมรูปสวยๆ ได้ ที่นี่ ค่ะ
ไม่มีความคิดเห็น :
แสดงความคิดเห็น